Hute-te-tuut over de terugkeer van Harmoniezaal

Hute-te-tuut over de terugkeer van Harmoniezaal

Hute-te-tuut over de terugkeer van De Harmoniezaal

   “Ik heb een fantastische middag gehad. Wat is het toch geweldig dat deze zaal in zijn oude glorie is hersteld. Het is prachtig geworden, er is werkelijk op ieder detail gelet. Hier heb ik mijn vrouw ontmoet. Dat is alweer 21 jaar geleden, daar in die hoek bij het buffet. Ik word er warempel emotioneel van”.  Voor me staat een man van middelbare leeftijd, een bonk van een kerel, zichtbaar aangedaan,  een traantje uit zijn ooghoek wrijvend.

Er worden veel herinneringen opgehaald. Het lijkt wel of iedereen hier aanwezig, zijn of haar partner voor het eerst heeft ontmoet in De Harmoniezaal. “Ich weit ut nag good, dao zoog ich mien maedje vur ut iërs en det is miër den 50 jaor geleeje. En um nôw weer truuk te kômme in deze zaal, nao 14 jaor, ut is wörkelik fantastisch.”

Enkel lovende woorden en complimenten over de aankleding van de zaal die ik afgelopen zondag hoorde toen ik even een kijkje nam op Posthuisstraat 30-32. En bij die lovende woorden sluit ik me graag aan. Ook ik heb mooie herinneringen aan deze zaal. Hier hebben mijn man en ik ons ook voor het eerst ontmoet, 4 x 11 jaar geleden op het prinsenbal. Maurice Houba (uiteraard de seniorversie) werd dat jaar prins van Vg. D’n Oeles, ik ontmoette daar mijn eigen prins. Onze bruiloft vond ook plaats in deze zaal en wij denken daar,  40 jaar later, nog altijd met plezier aan terug.

Een dikke pluim voor Mr. of Mrs. X, de weldoen(st)er die de zaal teruggaf aan de Tegelse gemeenschap. Een nog dikkere pluim voor de vele kartrekkers, het bouwteam en de vele, vele vrijwilligers die allemaal heel hard hebben gewerkt om alles klaar te krijgen. De mensen die ik gisteren sprak, waren stuk voor stuk ontzettend enthousiast over de heropening van deze unieke zaal in het, om in Valentijnssfeer te blijven, HART van Tegelen.

Dat oude tijden mogen herleven, niet alleen voor de jongeren van toen, maar zeer zeker voor de jongeren van nu! Hebben jullie later ook iets om tevreden op terug te blikken!

Tegelen, 14 februari 2022

Ruth Schouwenberg-Dings

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email